Dubravszky László Dr. hagyatéka
94 év munkásságának kiemelkedő eredményei: Antropozófia, Asztrológia, Rudolf Steiner kivonatok


Új csoport indul
- 2013.03.01.

Rudolf Steiner Máté Evangélium feldolgozása indul 1 hónap múlva.

Cédulakatalógus
- 2012.09.28.

A cédulakatalógusok bemutatása elindult. Munkásság menüpontban a Cédulakatalógus-rendszer cím alatt található. Folyamatosan frissítjük.

Önkéntes
- 2012.03.30.

Szeretnél résztvenni a Dubravszky hagyaték munkájában? Jelentkezz: aranyfeny@aranyfeny.hu címen!

Filmek
- 2012.03.27.

Évek óta készülnek Dubravszky László életét dokumentáló kisfilmek. Vágatlan anyagok megtekintése előre egyeztetett időpontban lehetséges. Tel.: 30/966-1966Nagyon sokan felteszik a kérdést napjainkban, vajon adhat-e a mai ember számára használható információt, segítséget az asztrológia?

Az asztrológiával, mint tudománnyal kapcsolatban sok a félreértés, nagy a tájékozatlanság. Támadói között azokat az embereket találjuk, akik nem is értenek hozzá. Ennek elsősorban az az oka, hogy a televízió, rádió és a sajtó többnyire nem a komoly asztrológia anyagát közli – ami nem véletlenül maradt fenn több ezer év óta -, hanem egy játékot, amit megtévesztő módon szintén asztrológiának neveznek.

Európában a híres Düsseldorfi Iskola – fénykora 1930-tól a második világháborúig tartott – megtisztította a babonáktól az anyagot, precízen és magas színvonalon tevékenykedett. Magyarországon Dubravszky Lászlónak köszönhető, hogy az anyag elterjedt, a Düsseldorfi vagy más néven Tradicionális Iskola vonalán haladva, tovább is építette azt.

Idézzük Dubravszky László szavait (részlet egy 1995-ben készült riportból):
„Én az asztrológiát mindig egy magasabb, Szent Tudománynak tartottam, s ennek megfelelő tisztelettel bántam vele, és így is „merültem bele”…
...Az egészen természetes, hogy az eleve elrendelést legfeljebb a karmával lehet kapcsolatba hozni. Azzal, hogy a Földre jöttünk, azzal egy bizonyos feladatkört, egy bizonyos missziót vállaltunk magunkra, hogy azonban azt a missziót hogyan végezzük el, hogyan „állunk hozzá”, az teljesen a szabad akaratunktól, vagyis a Szellemünktől függ. Attól a Szellemünktől, ami nem nyilatkozik meg a horoszkópban, s ezt nagyon fontos leszögezni. (Az ember 4 léttagozatából: fizikai test, éter test, asztrál test és a Szellem vagy Mental vagy Ich, mindegy hogy nevezzük, csak az alsó hármat tartalmazza a horoszkóp.) A Szellem fölötte áll a horoszkópnak, és ez nem is lehet másként, mert az embert épp a szabad akarat jellemzi. Tehát egyik oldalon van a karma, a feladat, a misszió, amivel a Földre jöttünk, amit el kell végeznünk, ami előző életeinknek a következménye, a másik oldalon pedig ott áll a szabad akarat (sokan összetévesztik a szabad cselekvéssel!), vagyis, hogyan reagálunk arra, ahogy a karma kopogtat az ajtónkon, és bizonyos helyzeteket kényszerít ránk. Az lenne a cél, hogy ne kössük, hanem lehetőleg oldjuk a karmát. Ez a földi élet lényege, és az, hogy különb emberként haljunk meg, mint ahogy megszülettünk. Minden embernek van egy bizonyos horoszkópja, melyben a fizikai-éteri-asztrál, főképpen az asztrál tulajdonságai jelentkeznek. Mindezekről következtetéseket lehet levonni: melyek az életben az ember jellemének az erős, és melyek a gyenge oldalai. Hol tud fölé emelkedni az élethelyzeteknek, és hol van meg a veszély, ahol besodródik kellemetlenségekbe, vagy esetleg bukásba.
Az asztrológiai tanácsadásnak tulajdonképpen az a lényege, hogy tudatosítsa a hozzánk fordulóban, hogy melyek az erős oldalak, a harmonikus, sikeres, szerencsés területek, képességek, irányok, és melyek a gyengék, diszharmonikusak. Tulajdonképpen ezt minden ember egy bizonyos fokig érzi és tudja, az érdekes azonban az, hogy amit az emberek tudnak, az homályos, sejtésszerű. Amikor az asztrológusnak módjában áll kifejezni fogalomnyelven és rátapintani az adottságokra, ezzel tudatosítja az illetőben azt.

A tudatosítás révén a Mental, az Ich, a Szellemnek a figyelme ráterelődik a már „élessé vált képre”, és ennek következtében kézbe tudja magát „ragadni”, és át tudja alakítani a jellemét, ha elég erős és kitartó.”

A születési, más néven radix horoszkóp főbb területei: jellemrajz, életsors, egészségügyi adottságok (alkat). Az ún. prognosztikai elemek kizárólag csak esedékességet jelölhetnek egy szabad akarattal rendelkező embernél. Ezért nem árt hangsúlyozni, hogy sokan tévesen úgy gondolják, alkalmas jóslásra vagy például a halál időpontjának megállapítására. Nem!!!

Akit bővebben érdekel, ajánljuk a Tradicionális Asztrológia Tankönyvét (Dubravszky László dr. - Eörssy János dr.).
Dubravszky László Alapítvány honlapja

Honlapkészítés